C.A.C. gyümölcs szaporító alapanyagtermő állományok éves bejelentése (5079)

A szaporításra szánt, eredetileg nem szaporítóanyag termesztésre szolgáló gyümölcs ültetvényeket évente be kell jelenteni a Nébih-hez.

Kulcsszavak: gyümölcs, C.A.C., ültetvény, 5079, állomány, növényállomány, szaporítóanyag

C.A.C. gyümölcs növényállomány üzemeltetője, gyümölcs szaporítóanyag előállítói engedéllyel rendelkező természetes és jogi személy

A szaporításra szánt, eredetileg nem szaporítóanyag termesztésre szolgáló gyümölcs ültetvényeket évente be kell jelenteni a Nébih-hez. E felületen az előző években már regisztrált állományokat (C.A.C.) kell bejelenteni az "5079-C.A.C.gyümölcs növényállomány éves bejelentő" űrlapon, amelyet a Nébih küld ki az üzemeltetőknek, a meglévő állományok főbb adataival kitöltve. Kérjük a tétekehez beírni a tárgyévben bejelentett tőszámot (db) és területet, vagy a tételnél x-szel jelölni a megszüntetést, vagy a szüneteltetést. Kérjük, hogy új tételt ne írjanak az űrlapra, hanem azt az 5077-es űrlapon szíveskedjenek bejelenteni. A kitöltési útmutató a Nébih honlapján is megtalálható.
A bejelentés az állományokról szedett szaporítóanyag felhasználására vagy forgalomba hozatalára nem jogosít! Az állományokat az illetékes korányhivatal felügyelői fogják ellenőrizni, és a tételekről csak alkalmas minősítés után szedhető szaporítóanyag.

Tárgyév február 28.

"5079-C.A.C. gyümölcs növényállomány éves bejelentő" űrlap

Az eljárás díjmentes

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Szaporításra kijelölt állományok bejelentése

További kérdés esetén keresse fel a NÉBIH ügyfélszolgálatát a következő elérhetőségek valamelyikén:
telefonszám: 06-1/336-9000
email: ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu

Kitöltési útmutató a C.A.C. állomány bejelentőkhöz (5097)

14/2017 (III. 23.) FM rendelet a gyümölcs szaporítóanyagok előállításáról és forgalomba hozataláról 3. §  (6) bekezdés, 24. § (3) bekezdés

NÉBIH