Hegyvidék - Adózás - Telekadó

Online ügyintézési rendszerünkben interneten keresztül bármikor benyújthatja telekadó adatbejelentését (bevallását). Kérjük, vegye figyelembe, hogy jogi személyek esetében Hegyvidék fiókkal rendelkező magánszemélyek csak meghatalmazással nyújthatják be adatbejelentésüket (bevallásukat).

Kulcsszavak: hegyvidék

ADATBEJELENTÉST (BEVALLÁST) KELL BENYÚJTANI

MENTES AZ ADÓ ALÓL

(Nem illeti meg a vállalkozót az adómentesség az üzleti célt szolgáló telke (telekrésze) után. Az adómentesség az adóalanyt ahhoz a lakáshoz tartozó telekrész után illeti meg, amelyben életvitelszerűen lakik. Amennyiben a lakásnak több tulajdonosa van, az adómentesség akkor is megilleti az adóalanyokat, ha az említett feltétel legalább az egyik adóalany esetében fennáll.)

MAGÁNSZEMÉLYEK ESETÉN

Új ügy indításához kattintson az Ügyintézés indítása gombra, majd jelentkezzen be meglévő Hegyvidék Fiókjába.

Új ügyfeleink ide kattintva regisztrálhatnak.

 

JOGI SZEMÉLYEK ESETÉN

  1. Adatbejelentés (bevallás) benyújtásához Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges.
  2. A regisztrációt követően a magánszemély csak akkor nyújthat be adatbejelentést (bevallást), ha igazolja, hogy a jogi személy nevében eljárhat. Ehhez meghatalmazást illetve a képviseleti jogosultságot igazoló dokumentumot kell eljuttatnia Önkormányzatunk Adóirodája részére. Ha ezt korábbi adatbejelentések (bevallások) benyújtásakor már megtette, úgy a regisztrációt és azonosítást követően benyújthatja adatbejelentését (bevallását).

Az adót félévenként két egyenlő részletben:

TELEKADÓ ÉVI MÉRTÉKE

Telekadó számlaszám: 12001008-01253222-00100000


KEDVEZMÉNYEK

Budapest 12. ker. Település