Europe Direct Információs Hálózat

Ha kérdése van az Európai Unióról, az Europe Direct Információs Hálózat tud tájékoztatással szolgálni. Kapcsolatba léphet velük telefonon, elektronikusan, vagy részt vehet rendezvényeiken. Segítségükkel megtalálja azoknak az uniós szakértőknek a névsorát is, akiket felkérhet arra, hogy vendégelőadóként vegyenek részt az Ön által szervezett bemutatón, műhelytalálkozón vagy vitafórumon.

Kulcsszavak: europe direct, Európai Unió, információ, EU, Európai Unió szervek, jogász, tanácsadó, oktató, kutatás, diák, kapcsolat, információs hálózat, Európa Önökért

Információt kérhet minden magyar és külföldi állampolgár.

Az EU-n belülről ingyenesen hívható, központi szám: 0080067891011 vagy 016777306 hétköznap 9.00 és 18.00 óra között elérhető az EU bármelyik hivatalos nyelvén.

Küldje a „Visszahívást kérek” üzenetet SMS-ben országhívószáma és telefonszáma feltüntetésével a következő számra: 0032472678910 (az üzenetküldésért normál nemzetközi SMS-díj terheli, de a hívás fogadásáért nem kell fizetnie).

Kitölthet egy kapcsolatfelvételi űrlapot is az Európai Unió weblapján.

Az EU-n kívülről a 003222999696 számon érhető el (a normál díjas nemzetközi hívás tarifája érvényes). Itt angolul beszélő kezelő fogadja a hívását, de Ön az EU más hivatalos nyelvén beszélő munkatársat is a telefonhoz kérhet.

Kérdésére általában 3 munkanapon belül válaszolnak írásban (a bonyolultabb kérdések feldolgozása azonban több időt is igénybe vehet).

Európai Bizottság közvetlen támogatásával működik és Képviselete által koordinált

Európai Bizottság

Milyen kérdések esetén lehet az Europe Direct-hez fordulni?

 

Lépjen kapcsolatba a legközelebbi európai dokumentációs központtal, ha:

 

 

Ha uniós témájú eseményt szervez lakóhelye közelében, lépjen kapcsolatba az uniós ügyekre szakosodott előadókkal (jogászok, tanácsadók, egyetemi oktatók).

Európai Unió hivatalos honlapja

TMCS