Tatabánya - Fa-, cserjekivágás iránti kérelem

Önkormányzati tulajdonú területen fakivágást csak indokolt esetben, balesetmegelőzés érdekében, vagy növényápolási ügyekben végzünk.
A fás szárú növények védelme mindannyiunk közös érdeke, így javasoljuk a fakivágási igény megfontolását.

Kulcsszavak: fakivágás, cserjekivágás, kérelem

A közterületen történő fakivágási kérelmeket a jogkörrel rendelkező jegyző bírálja el a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII.30.) számú Kormányrendelet alapján.

Egyéb, önkormányzati, állami vagy magántulajdonú terület esetében Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló 34/2021. (XI.23.) önkormányzati rendelete alapján szintén a jegyző jogosult dönteni fák kivágásáról.

Kivételt képez a fent leírtaktól, amennyiben a kivágandó fa helyileg védett területen áll, vagy egyedi védett értékként van nyilvántartva. Ilyenkor Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a helyi jelentőségű természeti értékek védetté nyilvánításáról és kezeléséről szóló 32/2011. (IX. 23.) önkormányzati rendelete alapján szükséges eljárni. Ezekben az esetekben a jegyző természetvédelmi engedélyt adhat a kivágásra.
 

Az eljárás kérelemre indul, mely benyújtható személyesen, postai úton (2800 Tatabánya, Fő tér 6.) vagy elektronikusan az epapir.gov.hu szolgáltatáson keresztül.

Ügyintézési határidő: teljeskörű benyújtás esetén 21 nap.

Fakivágás engedélykérelem/bejelentés
 

A hozzájárulás kiadása költség- és illetékmentes.

Tatabánya Megyei Jogú Város Jegyzője

Komárom-Esztergom Megye Kormányhivatala

Fakivágás engedélykérelem/bejelentés
 

A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) Kormányrendelet

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a fás szárú növények védelméről, kivágásáról és pótlásáról szóló 34/2021. (XI.23.) önkormányzati rendelet

Tatabánya Település