https://hirdetmenyek.magyarorszag.hu/ weboldalon jelennek meg és a vonatkozó jogszabályokban előírt napig érhetők el.

">

Közigazgatási hirdetmények

Az online űrlap segítségével a vonatkozó jogszabályokban meghatározott államigazgatási intézmények és önkormányzatok tehetnek eleget közzétételi kötelezettségüknek. A publikált hirdetmények a megadott közzététel napján a https://hirdetmenyek.magyarorszag.hu/ weboldalon jelennek meg és a vonatkozó jogszabályokban előírt napig érhetők el.

Kulcsszavak: hirdetmény

Az űrlap kitöltésével a Hirdetmények oldalon az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényben meghatározott hatóságok, a 2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdálkodási földek forgalma, továbbá a 474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelete az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adásvételi és a haszonbérleti szerződés hirdetményi úton történő közlésére vonatkozó eljárási szabályok, a 2020. évi LXXI. törvény a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezése, a 647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályai, valamint az atomenergiáról szóló 1996. évi CXVI. törvény szerint a Szolgáltató Rendszerhez csatlakozott hivatalok tehetnek eleget közzétételi kötelezettségüknek.

Hogyan tud hirdetményt beküldeni?

Ahhoz, hogy az érintettek hirdetményeket tudjanak beküldeni, először csatlakozniuk kell a NISZ Biztonságos kézbesítési szolgáltatáshoz (a továbbiakban: NISZ-BKSZ). Ezáltal létrehozásra kerül a hivatali tárhely (HKP), amelyen keresztül biztonságosan eleget tudnak tenni adatszolgáltatási kötelezettségüknek.

A 2016. évi CL. törvényben meghatározott hatóságok a https://szeusz.gov.hu/szeusz/bksz oldalon találnak részletes csatlakozási információkat a NISZ-BKSZ szolgáltatáshoz. A felület regisztrációt követően érhető el. A szolgáltatás böngészős és gépi módon is igénybe vehető. A csatlakozási dokumentumok, valamint a gépi interfész kialakításához szükséges dokumentáció szintén megtalálható az oldalon.

 

Hogyan kell kitölteni a hirdetmény publikálásához szükséges online űrlapot?

  1. Nyissa meg a közigazgatási hirdetmények beküldéséhez szükséges online űrlapot az "Ügyintézés indítása" gombra kattintva.
  2. Az "Ügyintézés indítása" gombra való kattintást követően megjelenő Azonosítási Szolgáltatások felületen adja meg ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a „Bejelentkezés” gombra.
  3. Bejelentkezést követően betöltődik az űrlap első oldala, ahol meg kell adnia annak a Hivatali kapunak a rövidnevét, amelyhez kapcsolattartóként/ügykezelőként hozzá van rendelve. Hibás rövidnév vagy jogosultságprobléma esetén a hirdetmény beküldése sikertelen lesz!
  4. Ezt követően betöltődik az űrlap Főoldala, amelyet értelemszerűen töltsön ki (A kötelezően kitöltendő mezők minden esetben csillaggal vannak jelölve).
  5. A forrásintézményi adatok megadását követően válassza ki a beküldeni kívánt hirdetmény típusát.
  6. A megfelelő típus bepipálását követően a nyomtatványkitöltő felső menüsorában elérhetők lesznek a választott hirdetmény további kitöltendő oldalai (Következő fejezet).
  7. Fontos! Adásvétel/haszonbérleti hirdetmények esetén, ha több oldalt szeretne beszúrni, az 1.1 lap kitöltését követően válassza a jobb alsó sarokban található „ismétlődő elem beszúrása utána” feliratú zöld nyíl ikont. (Minden új lap beszúrásakor hasonlóképpen járjon el!).
  8. Fontos! A csatolható dokumentumok maximális mérete összesen 50 MB lehet. Maximum 10 darab melléklet tölthető fel, amelyek mérete egyenként nem haladhatja meg a 10 MB-ot. (Dokumentumok szkennelése esetén használja a weboldalakra optimalizált 72 dpi felbontást és pdf formátumot.)
  9. A publikáláshoz szükséges mezők kitöltését követően ellenőrizze, hogy minden mező megfelelő adatot tartalmazzon. Ehhez válassza a felső menüsorban lévő „Ellenőrzések futtatása” menüpontot.
  10. Hibamentes űrlap esetén hirdetménye publikálását a felső menüsorban lévő „Beküldés” gombbal tudja véglegesíteni.

A sikeres feltöltés után a Hivatali kapu tárhelyére egy elfogadó nyugta érkezik. A publikált hirdetménye a megadott közzététel napján a https://hirdetmenyek.magyarorszag.hu/ weboldalon jelenik meg és a vonatkozó jogszabályokban előírt napig lesz elérhető. Lejáratot követően a rendszer egy levételi nyugtát küld a Hivatali kapu tárhelyére.

Figyelem! A https://tarhely.gov.hu/levelezes/ weboldalon a továbbiakban nincs lehetőség hirdetmények publikálására.

Hatóságra vonatkozó határidők:

A hirdetmény kifüggesztésének időtartama:

Az eljárás illetékmentes.

Jogszabályokban meghatározott szerv

Jogszabályokban meghatározott szerv

A felhasználók írásos segítséget a hirdetmeny@magyarorszag.hu e-mail címen kérhetnek.

Hirdetmények portál

2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról

2013. évi CCXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvénnyel összefüggő egyes rendelkezésekről és átmeneti szabályokról

474/2013. (XII. 12.) Korm. rendelet az elővásárlási és előhaszonbérleti jog gyakorlása érdekében az adás-vételi és a haszonbérleti szerződés hirdetményi úton történő közlésére vonatkozó eljárási szabályokról

2016. évi CL. törvény az általános közigazgatási rendtartásról

2020. évi LXXI. törvény a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről

647/2020. (XII. 23.) Korm. rendelet a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásának részletes szabályairól

1996. évi CXVI. törvény az atomenergiáról

NISZ ZRT.