2.04 ÁLTALÁNOS ÜGYFÉLBEJELENTÉS VILLAMOSENERGIA-VÉTELEZÉSSEL KAPCSOLATBAN (AZON ÜGYFELEKNEK, AKIKNEK MÁR 2021. SZEPTEMBER 1-JE ELŐTT IS AZ MVM NEXT SZOLGÁLTATTA AZ ÁRAMOT)

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók részére elektronikus ügyintézést biztosít egyetemes szolgáltatói villamosenergia-vásárlási szerződéssel kapcsolatos általános bejelentésekre.

Kérjük, hogy a szerződéskötés, -módosítás, -megszüntetés ügyekben az azokhoz kapcsolódó ügyleírások szerint járjon el.

Kulcsszavak: villamos energia; nemzeti közművek; nkm; mvm; next; egyetemes; szerződés; áram; áramszolgáltatás

Azon ügyfelek, akik természetes személyek, jogosultak a szerződéses ügyeket az E-ügyintézési törvény szerint elektronikus úton intézni, nyilatkozatait elektronikus úton megtenni.

Ha nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség alapján törvény vagy nemzetközi szerződés eltérően nem rendelkezik, elektronikus ügyintézésre köteles valamennyi, az E-ügyintézési törvény 2. § (1) bekezdése szerinti ügy tekintetében

                1. gazdálkodó szervezet,

                2. állam,

                3önkormányzat,

                4. költségvetési szerv,

                5. ügyész,

                6. jegyző,

                7. köztestület,

                8. a 3-7 alpontok hatálya alá nem tartozó egyéb közigazgatási hatóság, valamint

Ezen ügyleírás alapján azok az ügyfelek tudnak ügyet intézni, akiknek már 2021. szeptember 1-je előtt is az MVM Next szolgáltatta az áramot.

Nem itt, hanem a 3-as sorszámmal kezdődő ügyleírások közül az intézni kívánt ügytípust kiválasztva kezdeményezzék az ügyintézést azon ügyfelek, akiknek

Ügyintézéshez kattintson a fenti Ügyintézés indítása feliratú gombra, mely átirányítja az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. e-ügyintézési rendszerébe, ahol a Szerződéssel kapcsolatos ügyintézés menüpontban írhatja meg bejelentését.

A beazonosítás sikeressége érdekében Önnek és/vagy cég esetében a cégnek a Rendelkezési Nyilvántartásban megadott rendelkezési nyilatkozattal célszerű rendelkeznie.

A várható feldolgozási idő a dokumentumok beérkezésétől számított 15 nap.

Amennyiben a bejelentéshez fájlt is kíván csatolni, azt a fájl feltöltése funkcióval teheti meg az ügyintézés során.

A villamos energia egyetemes szolgáltatásra vonatkozó általános bejelentés elektronikus ügyintézése során fizetési kötelezettség nem keletkezik.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. panaszkezelésére vonatkozó információt, a jogorvoslati lehetőségeket a https://www.mvmnext.hu/aram/jogorvoslat oldalon találhatja meg.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. egyetemes villamosenergia-szolgáltatói üzletszabályzatát a https://www.mvmnext.hu/aram/uzletszabalyzat oldalon találhatja meg.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. egyetemes villamosenergia-szolgáltatására az alábbi főbb jogszabályok vonatkoznak:

MVM NEXT Zrt. (Áram)