Nagykanizsa - Adatszolgáltatás üzleti célú egyéb szálláshely szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatban

Nagykanizsa Megyei Jogú Város közigazgatási területén nyilvántartásban vett üzleti célú egyéb szálláshely szolgáltatási tevékenységet nyújtó a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 16.§ (1) bekezdése alapján a tárgyévet követő év január hó 31. napjáig a jegyzőnek írásban adatot köteles szolgáltatni a fogadott vendégek száma és a vendégek által a szálláshelyen eltöltött éjszakák számának vonatkozásában.

Kulcsszavak: adatszolgáltatás szálláshely

Nagykanizsa Megyei Jogú Város közigazgatási területén nyilvántartásban vett üzleti célú egyéb szálláshely, valamint magánszálláshely szolgáltatási tevékenységet nyújtó (magánszemély, egyéni vállalkozó, jogi személy).

Vendégforgalom összesített adataira vonatkozó jelentés című formanyomtatvány benyújtható Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán és Hatósági Osztály Közigazgatási Csoportjánál papír alapon - az elektronikus ügyintézésre nem kötelezett magánszemélyek -, valamint elektronikus formában elektronikus űrlap benyújtásával az E-önkormányzat Portálon keresztül.

Űrlap száma: ASP-IPAR-001-2015

Űrlap megnevezése: Adatszolgáltatás üzleti célú egyéb szálláshely szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatban

A szálláshely üzemeltető a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 16.§ (1) bekezdése alapján a tárgyévet követő év január hó 31. napjáig a jegyzőnek írásban adatot köteles szolgáltatni a fogadott vendégek száma és a vendégek által a szálláshelyen eltöltött éjszakák számának vonatkozásában.

A vendégforgalom összesített adataira vonatkozó jelentés egyéb szálláshely/magánszálláshely című formanyomtatvány.

Az elektronikusan benyújtható űrlap az E-Önkormányzati Portálon került publikálásra.

A portálra való belépés és az "Ügyindítás" gombra kattintás után az űrlapkeresőbe írja be az űrlap nevét (Adatszolgáltatás az üzleti célú egyéb szálláshelyről​), vagy az "Ágazat"-nál válassza ki az "Ipar-kereskedelem" lehetőséget, valamint az "Ügytípus"-nál a "szálláshely" lehetőséget!

A talált űrlapok listájából a megfelelő űrlap "Online kitöltés" gombjára kattintva töltődik be a kívánt űrlap.

Az eljárás illetékmentes.

Hatáskör és illetékesség: A szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet alapján Nagykanizsa Megyei Jogú Város jegyzője felé szükséges az adatszolgáltatást teljesíteni.

 

Nagykanizsa Település