Tatabánya - Gallyazás iránti kérelem

A fagallyazási kérelem szükségessége és lehetősége minden esetben helyszíni bejárás alkalmával kerül kivizsgálásra és faápoló szakemberrel kerül elvégeztetésre.

Kulcsszavak: gallyazás, kérelem

Tatabánya város társasházas övezeteiben fás szárú növények gallyazási munkálatait egyedi kérelem alapján a lakossági viták elkerülése érdekében nem végzünk. A lakossági vitahelyzetek elkerülése érdekében, a kérelem mellékleteként szükséges benyújtani az érintett lakók hozzájáruló aláírását, vagy lakógyűlési döntést, mellyel igazolható, hogy az árnyékolási probléma miatt igényelt fagallyazással minden ott lakó egyetért.

Természetesen, amennyiben egy fa gallyazására a lakóépület állagmegóvása miatt kerül benyújtásra a kérelem, nem szükséges az ott lakók aláírása, a fa metszése a szakmailag indokolt mértékig kerül elvégzésre. Amennyiben az állagmegóvás miatti metszéssel egyidejűleg nagyobb mértékű metszést kér a lakóközösség, úgy a fent leírt feltételekkel szükséges a kérelmet beadni rá.

Az eljárás kérelemre indul, mely benyújtható személyesen, postai úton (2800 Tatabánya, Fő tér 6.) vagy elektronikusan az epapir.gov.hu  szolgáltatáson keresztül.

Ügyintézési határidő: teljeskörű benyújtás esetén 21 nap.

Gallyazás iránti kérelem

A hozzájárulás kiadása költség- és illetékmentes.

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési Irodája

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármestere

Gallyazás iránti kérelem

Tatabánya Település