https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_segitseg#hir_reszletek,77eee845-c670-4925-8e61-d1c14c81bdbf

">

Kérelem Gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatása iránt

 

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása érdekében az 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet alapján vissza nem térítendő lakáscélú állami állami támogatásként otthonfelújítási támogatást igényelhetnek.

Az űrlap kitöltést támogatására, illetve a beküldés tényének ellenőrzésére az alábbi linken találhat segédletet.

https://magyarorszag.hu/szuf_hirek_segitseg#hir_reszletek,77eee845-c670-4925-8e61-d1c14c81bdbf

Kulcsszavak: otthontámogatás,felújítás, lakás,családi, Gyermeket nevelő, családok, otthonfelújítási,otthonfelújítás, támogatása ,laktam

 

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet 2. §-a szerinti gyermeket nevelő igénylők a Korm. rendelet szerinti lakás fogalmába tartozó lakóhelyük felújítására.

A gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeinek javítása érdekében az 518/2020. (IX. 25.) Korm. rendelet alapján vissza nem térítendő lakáscélú állami állami támogatásként otthonfelújítási támogatást igényelhetnek a kérelem benyújtásával.

Kérjük végezze el a nyilatkozatot tartalmazó csatolmány hitelesítését a saját nevében a beküldés funkció használata után, a  megnyíló felületen a dokumentum melletti hitelesítés gomb használatával. Amennyiben a beküldőtől eltérő személy nevében is szükséges a hitelesítés, azt még a csatolás elött a https://niszavdh.gov.hu/ oldalon tudja elvégezni, majd az ott hitelesített iratot kérjük csatolni.

Hiánypótlás

A Magyar Államkincstár által kért adatok, dokumentumok pótlását szintén ezen a felületen teheti meg. Kérjük, hogy hiánypótlás esetén a kérelem nyomtatványon jelezni szíveskedjen, hogy az űrlapot hiánypótlás céljából tölti ki, valamint szíveskedjen feltüntetni a hiánypótlásra felszólító levélen szereplő ÜGYAZONOSÍTÓ számot. Ebben az esetben elegendő azokat az adatokat megadnia a nyomtatványon, amelyek pótlását Öntől a Magyar Államkincstár kérte. A már beküldött dokumentumokat csak abban az esetben kell ismételten csatolnia, ha azok javítását kérte Öntől az elbíráló szerv.

A támogatási igény 2021. január 1. és  2022. december 31. közötti időszakban nyújtható be, az elvégzett felújítást , illetve az utolsó számla kiegyenlítését követő 60 napon belül.

 

A Magyar Államkincstár a kérelmeket a beérkezést követő 30 napon belül bírálja el. Támogatói döntés esetén a a támogatói okirat kiadását követő 5 napon belül folyósítja a támogatást.

Kötelezően benyújtandó dokumentumok:

Opcionálisan benyújtandó dokumentumok

Az elektronikus benyújtás során kitöltött kérelmet a beküldés előtt javasolt PDF-ben menteni, amely a "További műveletek > Letöltés PDF-ben" gombra kattintva történik.

 

Az eljárás illetékmentes.

 

Magyar Államkincstár

NYUFIG_ESZF