a méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 3. és 4. számú mellékletében szereplő adatállomány a hatáskörrel, -illetékességgel rendelkező jegyzőhöz elektronikus űrlap formátumban történő megküldésével, vagy az ügyintézőhöz történő személyes eljuttatásával kell teljesíteni.

">

Nagykanizsa - Méh vándoroltatásához kijelentő lap, bejelentő lap

A méhek kiszállítását a kiszállítást megelőző, beszállítását annak megtörténtét követő hetvenkettő órán belül be kell jelenteni az önkormányzat jegyzőjének. Beszállítás esetén a bejelentést a méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003. (VI. 27.) FVM rendelet 3. és 4. számú mellékletében szereplő adatállomány a hatáskörrel, -illetékességgel rendelkező jegyzőhöz elektronikus űrlap formátumban történő megküldésével, vagy az ügyintézőhöz történő személyes eljuttatásával kell teljesíteni.

Kulcsszavak: méh vándoroltatás

Nagykanizsa Megyei Jogú Város illetékességi területén méhtartást gyakorol.

A kérelem papír alapon benyújtható Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán és Hatósági Osztály Közigazgatási Csoportjánál annak nyitvatartási rendje szerint, valamint elektronikus formában elektronikus űrlap benyújtásával az E-önkormányzat Portálon keresztül.

Űrlap száma: ASP-IGAZ-MEH-2018

Űrlap megnevezése: Méh vándoroltatásához kijelentő lap, bejelentő lap

Az űrlap bejelentkezés nélkül is online kitölthető és nyomtatás után benyújtható papír alapon természetes személy ügyfelek részéről.

Az ügyintézési határidő az Ákr. szerint meghatározott 8 nap.

Az eljárás költség-és illetékmentes.

A méhállományok védelméről és a mézelő méhek egyes betegségeinek megelőzéséről és leküzdéséről szóló 70/2003.(VI. 27.) FVM rendelet 2. §-a alapján Nagykanizsa Megyei Jogú Város illetékességi területén Nagykanizsa Megyei Jogú Város jegyzője.

Az elektronikusan benyújtható űrlap az E-Önkormányzati Portálon került publikálásra. A portálra való belépés és az "Ügyindítás" gombra kattintás után az űrlapkeresőbe írja be az űrlap nevét (Méh vándoroltatásához kijelentő lap, bejelentő lap), vagy az "Ágazat"-nál válassza ki a "Általános vagy egyéb igazgatási ügyek" lehetőséget, valamint az "Ügytípus"-nál a "mezőgazdaság, környezetvédelem" lehetőséget. A talált űrlapok listájából a megfelelő űrlap "Online kitöltés" gombjára kattintva töltődik be a kívánt űrlap.

Nagykanizsa Település