A Kormányzati Adatközpont (KAK) igénybevételére irányuló csatlakozási igény benyújtása

A Kormányzati Adatközpont (KAK) szolgáltatásainak igénybe vételére vonatkozó szándék bejelentését teheti meg. Kezdeményezi a Belügyminiszter által kiadott csatlakozási engedély megszerzéséhez szükséges folyamat elindítását.

Kulcsszavak: KAK kormányzati adatközpont csatlakozás

Azok a Kormányzati Adatközponti szolgáltatások igénybevételére vagy igénybevételének vizsgálatára nem kötelezett jogi személyek és egyéb szervezetek (felhasználók),  akik a Kormányzati Adatközponti szolgáltatásokat önként kívánják igénybe venni (önként csatlakozó felhasználó) és - ha törvény vagy kormányrendelet eltérően nem rendelkezik - a kormányzati célú hálózatokról szóló 346/2010. (XII. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése alapján a nemzeti távközlési gerinchálózat igénybevételére jogosultak.

Valamely, Központi Azonosítási Ügynökön keresztül elérhető elektronikus azonosítási szolgáltatással (Ügyfélkapu, tároló elemet tartalmazó személyazonosító igazolvány, vagy Részleges Kódú Telefonos Azonosítás). történő azonosítást követően küldhető be az űrlap Cégkapuról vagy Hivatali Kapuról.

Amennyiben szervezete kizárólag interfészes Hivatali Kapu tárhellyel rendelkezik, a kitöltött űrlap pdf formátumban történő mentés után, a szokásos módon küldhető be a NISZ Zrt. Hivatali Kapu tárhelyére.

A megcímzendő Hivatali Kapu rövid neve: NISZ, a hozzá tartozó KRID: 320487300

Az eljárás illetékmentes.

Döntéshozó: Belügyminisztérium/Belügyminiszter

Közreműködő: NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

Az önkéntes felhasználók Kormányzati adatközponti csatlakozásának teljes folyamatáról minden információt, dokumentumot, útmutatót megtalál a NISZ Zrt. http://adatkozpont.gov.hu oldalán, amely egy egyszerű regisztráció (Új fiók létrehozása) után érhető el.

Elfogadó nyilatkozat

467/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet

346/2010. (XII. 28.) Korm. rendelet

2093/2017. (XII. 28.) Korm. határozat

KAK